Wintersportkleding

De reis begint groen en vlak en langzaamaan verandert het landschap. De bergen worden hoger, het gras krijgt witte plukken en dan komt onze eindbestemming: de sneeuw! Jeugdherinneringen aan witte berghellingen, skiliften en oneindig naar beneden glijden komen naar boven. Wat een heerlijkheid! In mijn jeugd ging ik met mijn ouders ieder jaar skiën. Als jongetje van twee bond ik voor het eerst de latten al onder. Het is een magische wereld. Ik voelde me echt ‘on top of the world’. En nu is het weer zover: ik ga op wintersport. De laatste keer dat ik geskied heb is minstens 20 jaar geleden.

Ik had ook helemaal geen wintersportkleding meer dus daar moest wat aan gedaan worden. Belangrijk bij wintersportkleding is natuurlijk het feit dat het lekker zit, want je moet je er wel goed in kunnen bewegen. Daarnaast is het belangrijk dat de kleding waterafstotend is. De kleding hoeft niet heel dik te zijn, want het is vaak helemaal niet koud als je aan het skiën bent. Dit in tegenstelling tot wat veel mensen vaak denken. Het allerbelangrijkste is dat je niet nat wordt mocht je vallen of een keer onderuit gaan, want als je nat wordt krijg je het namelijk wel koud.

Ik heb een mooie blauwe skibroek uitgezocht en een felgroene winterjas. De jas heeft een heleboel zakken waar ik mijn spullen in kan opbergen. Dat is wel zo handig want dan hoef ik geen tas of iets dergelijks mee te nemen. Dat is namelijk niet zo comfortabel tijdens het skiën. Naast een broek en jas zitten er ook coltruien in mijn koffer en goede sokken. Niet te dik want dat zit niet lekker in je skischoenen. Nee, gewoon normale sokken zijn het fijnste. Kortom mijn kleding is er helemaal klaar voor. Nu het skimateriaal zelf nog, maar dat huren we in het dorpje waar ons chalet staat. Ski’s en schoenen heb ik nog niet zelf aangeschaft. Eerst maar eens kijken hoe het skiën na al die jaren weer bevalt.

Mijn Wintersport Outfit 2016
Dit jaar is er niet zoveel sneeuw gevallen en het duurt dan ook lang voordat we de eerste tekenen van sneeuw zien; langs de rotswanden hangen prachtige ijspegels. De rotsen worden steiler en puntiger als we in de verte de eerste sneeuwtoppen zien. Wauw ik ben onder de indruk en ik kan niet wachten om over die besneeuwde hellingen te glijden, in mijn nieuw aangeschafte outfit.