Royal Ten Cate

Na het einde van de tweede wereldoorlog kwam de Nederlandse economie weer op gang. Ook in de textielindustrie zette dit economische herstel zich in. In de regio Twente, waar al veel textielnijverheid bestond voor de oorlog, werd dit goed zichtbaar door de opkomst van de textielindustrie. Kleine bedrijven groeiden uit tot grote fabrieken waar textiel werd gemaakt. Eén van de bedrijven die in deze economische opgang mee ging was het bedrijf Ten Cate. Het kleine familiebedrijf van toen staat nu genoteerd op de beurs onder de naam Royal Ten Cate.

De eerst jaren na de oorlog gaat het het bedrijf voor de wind. Zij specialiseren zich in naadloze ondermode en worden een groot en financieel gezond bedrijf. In de jaren 80 krijgt de gehele textielindustrie steeds meer last van concurrentie uit goedkoop producerende landen uit Azië. Uiteindelijk gaat het zo slecht dat het bedrijf zelfs failliet wordt verklaard. In 1992 wordt een doorstart gemaakt onder leiding van een nieuwe eigenaar. De kernwaarden ‘Innovatie’ en ‘Kwaliteit’ worden in ere hersteld en het bedrijf breidt zijn werkgebieden weer verder uit.

Inmiddels begeeft Ten Cate zich op meerdere gebieden in de kledingmarkt; verschillende merken en collecties bestaan uit ondermode voor dames en heren, badkleding, lingerie en onder- en bovenmode voor kinderen. Ten Cate is weer een belangrijke speler op de kledingmarkt. Hun collectie herenkleding is ook zeer uitgebreid en veelzijdig. De basiscollectie herenondermode bestaat uit slips en shorts met (wijde) pijpjes. Ze zijn er in allerlei kleuren en met verschillende designs, van klassiek tot modern, maar altijd met een hoog draagcomfort. Naast de basiscollectie is er nog veel meer te kiezen. Er zijn sportieve modellen, zelfs speciale thermo-ondermode voor activiteiten in de koude buitenlucht, en ondermode in een luxe uitvoering. Naast onderbroeken zijn er bijpassende T-shirts en hemden verkrijgbaar. Zo kun je een mooi en compleet ondergoed bij elkaar zoeken.

Model in Ten Cate Slip en Shirt
Ten Cate is een groot kledingmerk geworden dat zijn voetsporen heeft verdiend in de Nederlandse geschiedenis. Gelukkig heeft dit textielbedrijf de tand des tijds doorstaan en plukken we daar als consument nu nog de vruchten van. Veelzijdige collecties van hoogwaardige kwaliteit biedt dit bedrijf ons. Tegenwoordig zijn alle artikelen ook online te bestellen en worden door verschillende partners zoals HemdvoorHem op internet aangeboden. Ook hierin is Royal Ten Cate met haar tijd mee gegaan. Innovatie en kwaliteit staan nog steeds aan de basis van dit Nederlandse bedrijf.