All in the family

De oorsprong van de kniekous ligt hem niet in de mode van een bepaald jaar. Vroeger werden ze inderdaad veel meer gedragen en was het een gewoon straatbeeld. Niet om een bepaalde trend te zetten maar meer uit praktische overweging. De oorsprong ligt hem op medisch gebied. Voorheen waren het lange kousen die als therapeutische steunkousen dienden voor mensen die vocht vasthielden in de onderbenen of als er sprake was van spataders of trombose. Die methode word nu nog steeds toegepast. De druk van buitenaf geeft extra ondersteuning aan de bloedvaten waardoor de doorstroming van het bloed beter geleid word. Ook in het geval van oedeem zorgt de druk van de kous ervoor dat deze vorm van vochtophoping in de been afneemt. Klinkt niet echt als een modeverschijnsel maar naast het gebruik van de kniekous op deze manier, is er wel het een en ander veranderd.

 Het hier en nu

Wist je dat het eigenlijk tegenwoordig onderdeel van de mode uitmaakt? De Falke Family kniekous bijvoorbeeld is een kwalitatief zeer goede basiskniekous die in elke sokkenlade thuishoort. De kniekous is geproduceerd onder de hoge standaarden van Falke en van de beste kwaliteit. De fijne garen geven een perfecte draagcomfort en door de vele beschikbare kleuren is deze kniekous te combineren met elke outfit. Zelfs de plekken waar de meeste slijtage voorkomt zoals de teen, de hiel en zool zijn extra versterkt. Dit zodat je er langer plezier van hebt. Want goedkoop is duurkoop en dat wil je graag voorkomen, toch! Doordat er elastan in het materiaal verwerkt is, heb je een betere pasvorm.

Rode kniekousen Falke Family

Waarom ‘family’

Waarom er gekozen is voor de naam Falke family is omdat je ze voor de hele familie kunt aanschaffen. De benaming voor de ‘family’ serie betreft sokken die voor de hele familie te vinden zijn: sokken, kniekousen, sneakersokken en maillots. Deze serie is gemaakt van 98% katoen. Ook de selectie voor kniekousen voldoet aan alle eisen want deze voelen lekker zacht aan wat het draagcomfort bevordert en zijn te koop in veel verschillende variaties en ruime keuze aan kleuren (deze informatie kun je vinden op de website van HemdvoorHem: www.hemdvoorhem.nl). Ze maken gebruik van een huidvriendelijk en gemakkelijk te onderhouden katoen. Dat maakt de kniekousen meteen weer huidvriendelijk en geschikt voor degene met gevoelige voeten. Doordat ze zo lekker zitten kun je ze de hele dag dragen en voelen je voeten zich erg gewaardeerd.